Властта веднага да забрани кючека „Бате Левски“!

Vasil-LevskiЦигани оскверняват паметта на Апостола на свободата Васил Левски, като му посветиха ….. кючек!

„Един е Левски бабаит.

Драска въстание с кибрит.

Бате Левски ни остави.

А само той ще ни оправи …..

Са! Са! Са!

Къде е той сега?“

Гнусният текст е от нов кючек пуснат в интернет, чиито автор е оркестър „Буги“ от Луковит. За пореден път роми най-нагло взимат наша национална светиня и вливат името му в чалга ритъм с непрежалима ирония. Както може да се очаква, музикалното творение е голям хит в нета. Именно затова мургавите оркестранти твърдо обещават да го издадат в албум и да „взривят пазара“. В текста българската национална икона Васил Левски е превърната в идеал за справяне с кризата. Лирическият герой е призован от отвъдното да дойде и да оправи държавата. Името на Апостола на свободата е сведено до ниво дребен чиновник. Както може да се очаква, за щастие, песента е провокирала и доста силна националистическа реакция. Редно е да се потърси отговорност на циганите заради гаврата. Както едно време двама представители на този етнос бяха арестувани и санкционирани за поругаване на българското знаме, днес е редно това да стане с музикантите, поругали паметта на друг велик символ на страната ни-Васил Левски.

 

Comments

  1. Еми оставяме им се това е цялата истина. Оставяме ги да участват в партии, да се размножават като въшки и да си правят каквото си искат. Нямам думи просто. Стигна се до това да си правят гаври с човека, който ни е помогнал да се освободим. Тези, които са направили песента трябва са бъдат прибрани в затвора и да не им се дава възможност да правят повече такива простотии. А ако някой българин хареса песента и започне да си я върти постоянно за мен той няма да е Българин. Не може ли както Франция ги прати от където са дошли и ние да направим същото. Пратете ги от където са си дошли и да не ни занимават с глупости.

  2. Не само, че е редно, но то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Аз направо нямам думи… как може това да се случва?????? Живеем във времена, в които богатата история, каквато е нашата е огромно богатство. Дано наистина властта направи нещо, за да спре този позор! Срам ме е!

  3. Стига с тез „роми“ моля ви!ЦИГАНИ се наричат или „мангали“ тва роми е много тъпо…

  4. Абе…….някой знае ли ги тези кои са….поименно?Или и-мейла на някоя телевизия?Стига само глупости са показвали малко медии,дайте да им врътнем един хубав и-мейл да видим,дали България още съществува!

  5. А откъде сме сигурни, че кючекът е написан с „непрежалима ирония“? Надявам се никой няма да се засегне, но замислете се – може това да е техният начин да покажат уважение. Това са цигани все пак, нали не очаквате да напишат опера?

  6. А не е ли редно и не е ли крайно време властта да забрани името на апостола да се подвизава като име на фк ЛЕВСКИ .Колко обиди и гаври е понесъл апостола с този клуб. Ако държим на святото име на апостола редно е да се вземат незабавни мерки и в тази посока а не да се проявява двоен стандарт.

  7. Портретът на Левски е в кабинетите и на президента и на премиера.Да покажат,че не е само декорация,да защитят святото име на Апостола.Но лично аз смятам,че вече е късно да се справим с циганите.Те добиха самочувствие,което изобщо не отговаря на възможностите им ,и станаха нагли.Така ни се пада,като се правим на толерантни.А ние не сме и е крайно време да го демонстрираме.Ще ни уважават много повече.Пък и стара Европа им сръбна от попарата,така че си има едно наум и няма да ни плюе толкова ентусиазирано.

  8. ne mojaha drugo kvo da izmislqt teq tapi cigani.teq bokluci i le6ove mrasni.tozi koito go e izmislil mu pojelavam da mu izgniqt kapa4kite,glupaci zagubeni ne gi e sram.da si mislqt tam ku4eci ku4ek za ciganina ku4ek za nemoga da svarja dve izre4eniq e takiva za kvo oskvernqvat balgarskata istoriq

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top