Гонят братът на Милен Велчев от България

Жоро Велчев, братът на царския ковчежник Милен Велчев, по всяка вероятнст ще бъде прогонен от България, зове политическата клюка. Разследване, започнало преди години установило, че известният крупен инвеститор е  забъркан в афера с руснак, задържан преди две години на летището във Варна с над половин милион недекларирани евро.
Уличеният руски гражданин Атур Винкилев бе арестуван през нощта при тежко въоръжена полицейска акция в хотел „Ермитаж“, собственост на Георги Велчев. Според запознати, при влизането в България нарушителят е показал покана от „Сигма Кепитъл Инвестмънт“, в която като основание за пребиваване в страната е посочено, че той е съдружник там. Георги Велчев е директор на същата фирма.

Следствените документи доказвали, че Велчев е извършил действия, които са не само противозаконни, но и застрашаващи националната сигурност. Доказателствата не били достатъчни той да бъде изправен пред съда, но властимащите обмисляли да се ползват от правото си да поискат от Велчев да отиде да прави бизнеса си някъде другаде, но не и в България. Чуждестранните му партньори, с които работел той били изключително съмнителни и опасни и това карало службите да започнат процедура по прогонването на “опасния” според тях бизнесмен. По темата той самият заявил, че се чувства жертва на системата и щял да си търси правата в европейския съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to Top